A rendszer, amely mellett letettük a voksunkat annak idején...

Az információk és képek a www.hardellpartner.hu oldalról származnak.

A HARDELL és az acélszerkezetű épületek története...

A technológia története évtizedekre nyúlik vissza, hiszen az Egyesült Államokban, Kanadában és Ausztráliában, sőt kisebb mértékben, Skandináviában is már akkoriban épültek ezzel a technológiával katonai barakkok és fél-ipari épületek (pl. autószerelő műhely kis lakással stb.). Később elterjedt hétvégi házak, majd egy- és többszintes családi házak, középületek kivitelezésénél is.

A most bemutatásra kerülő építési rendszer egyes elemeit a PROTEKTORWERK GmbH. gyártja Németországban. Maga az alapanyaggyártó cég már 1903 óta működik és a házépítő acélprofilokat 1970-es években kezdték el gyártani. Azóta ebből a praktikusan egyszerű, horganyzott, vékonyfalú acélszelvényekből összeállított rendszerből, Európa szerte sok ezer lakás, iroda és más épület készült.

HARDELL Építési Rendszer magas szinten teljesíti a jelenleg érvényes szabványok előírásait, egyúttal széles sávon képes megfelelni a vásárlói igényeknek is, hiszen több műszaki- és árkategóriában vált elérhetővé. A szerkezet lényege a gyors szerelhetőség, az egyszerű átalakíthatóság és a technológiai várakozási időktől, (gyakorlatilag) építési hulladéktól mentes megvalósítás. Ehhez párosult a változtatható "ezáltal az igényekhez rugalmasabban igazítható" műszaki teljesítmény minden lényeges tulajdonság terén, legyen az tartószerkezeti, hőtechnikai, akusztikai vagy vagyonvédelmi követelmény.

HARDELL Technológia alkalmazási területe sokrétű, mely - a középületektől, az ipari létesítményeken át, a lakóházakig - alkalmas akár bővítésre, ráépítésre vagy átépítésre és természetesen új létesítmények megépítésére is. 
HARDELL Technológia továbbfejlesztése folyamatosan zajlik.

HARDELL rendszer

HARDELL egy sok technikai és technológiai újdonságot felvonultató, a XXI. század igényei szerint kialakított házépítési rendszer, ami a szárazépítés technikáját, anyagait és tapasztalatait felhasználva fejlődött teljes épületek készítésére alkalmas technológiává. A vásárlói, használói igényekhez igazodva alkalmas egy, illetve kétszintes, tetőtérbeépítéses vagy anélküli új, szabadon álló lakó-, iroda- és ipari épületek megvalósítására. Ezen túl - mivel könnyen csatlakoztatható azok szerkezetéhez - alkalmazható hagyományos szerkezetű házak bővítésénél, átalakításánál is.

HARDELL-Házak vázát tüzihorganyzott acél profilok alkotják, amelyeket csavarozás erősít össze. Az épület vízszintes irányú stabilitását a külső és belső teherhordó falak faháncs-lemez borítása, valamint a kifejezetten e célból beépített merevítő szerkezetek (acélszalag andráskeresztek) biztosítják. A belső falfelületet jellemzően két réteg gipszkarton borítás alkotja. Ez egy vékony glettelést követően jól tapétázható, festhető. A külső falak szerkezeti terét teljes vastagságban ásványi szálas hőszigetelő anyag tölti ki. A hőszigetelési képességet tovább növeli, egyúttal a szerkezeti hőhidak hatását jelentősen csökkenti a teljes felületű homlokzati hőszigetelés. Ez nem közvetlenül része a HARDELL Építési Rendszernek, de alkalmazása kötelező. A tetőszerkezet készülhet akár acélprofilokból, akár hagyományos fa fedélszékként, illetve szeglemezes fa rácsos tartókból.


Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.